Een autoverzekering is een vaste last die maandelijks terugkomt

-->

Een autoverzekering is een vaste last die maandelijks terugkomt


Vaste lasten zijn lasten die maandelijks terug komen. Een autoverzekering is dus ook een vaste last omdat je hier, soms jaarlijks of één keer per drie maanden, maar in de meeste gevallen maandelijks een bedrag voor betaald. De meeste mensen proberen, zeker nu, hun vaste lasten zo laag mogelijk te krijgen. Kijk dan ook eens of de autoverzekering die je hebt nog passend is voor jou en je auto. In Nederland is het verplicht om, als je een auto bezit, hier minimaal een WA verzekering voor af te sluiten. Met een WA autoverzekering wordt schade die je veroorzaakt aan anderen betaald. 

Hoe kun je besparen op een autoverzekering?


Wanneer je al jaren dezelfde autoverzekering hebt, kan het zijn dat deze verzekering niet meer past bij jouw auto. Zeker als de auto al wat ouder is zal de dagwaarde zo zijn veranderd dat een andere dekking meestal beter aansluit bij de auto. Het kan ook zijn dat een andere verzekeraar een scherpere premie of een betere service biedt. Daarom is het verstandig om, van tijd tot tijd, de verzekeringsmaatschappij en je autoverzekering te vergelijken met andere aanbieders en verzekeringen. Doe dat dan wel op een onafhankelijke website waarbij de site geen onderdeel uitmaakt van een verzekeraar. Voor je gaat vergelijken is het belangrijk om eerst na te gaan wat de looptijd van je huidige verzekering nog is. Heb je nu een eigen risico? Kun je nu je eigen schadeherstelbedrijf inschakelen? Krijg je vervangend vervoer als je de schade laat repareren? Hoeveel schadevrije jaren heb je opgebouwd? 

Een autoverzekering afsluiten


Als de looptijd van je huidige autoverzekering is vervallen, kun je een nieuwe autoverzekering afsluiten. Het vergelijken van autoverzekeringen kan echt lonen, maar dan moet je wel dezelfde gegevens met elkaar vergelijken. Dus heb je nu een eigen risico van bijvoorbeeld

250 euro, geef dat dan ook in bij het vergelijken. Heb je een oudere auto dan kun je ervoor kiezen deze alleen WA te verzekeren, maar soms loont het nog om de auto toch WA plus te verzekeren, zeker als je geen geld hebt om zomaar een ander aan te schaffen. Factoren die meetellen voor het berekenen van de premie zijn onder andere:

·         Het soort verzekering dat je afsluit; WA – WA+ – Allrisk

·         De dagwaarde van je auto

·         Het aantal schadevrije jaren

·         Jouw leeftijd en de leeftijd van je auto

·         Het postcodegebied waar je woont

·         Het eigen risicobedrag

·         Het aantal kilometers dat je rijdt

·         De beveiliging van je auto

·         De accessoires die in je auto zijn aangebracht 

Vergelijken van verzekeraars


Als je verzekeraars met elkaar gaat vergelijken let dan ook op de kleine lettertjes in de polis. Soms geeft een verzekeraar aan dat er bij schade een extra bedrag moet worden betaald, of dat de schade moet worden hersteld door een door hun aangewezen herstelbedrijf. Krijg je wel een vervangende auto als je de schade laat herstellen? Heeft een verzekeraar misschien acties zoals een veilig rijden korting? Hoe zit het met de aanvullende verzekeringen voor je auto zoals bijvoorbeeld:

·         Inzittendenverzekering

·         Verkeersrechtsbijstand verzekering

·         Ongevallenverzekering

Wanneer jij de verzekering hebt gevonden die het beste bij je past