Energie vergelijken kan leiden tot besparen!

-->

Wanneer je energie leveranciers wilt vergelijken dan is het belangrijk dat je precies weet hoeveel energie je verbruikt per jaar. Een overzicht van meerdere jaren is nog beter want het weer kan per jaar nogal verschillen hier in Nederland. Met een jaarafschrift van meerdere jaren kun je een gemiddelde berekenen. Het is ook belangrijk dat je weet wat je voor de energie die je nu afneemt betaald. Pas als je hier een goed overzicht van hebt, kun je de verschillende leveranciers goed met elkaar vergelijken. Energie vergelijken is, zeker in deze dure tijd, verstandig. Kijk dan ook naar het soort energie contract, bijvoorbeeld groene stroom, maar ook of je misschien extra korting krijgt. Dit is vaak het geval als je al langer bij een vaste energieleverancier je gas of stroom afneemt. Bovendien is het verstandig ook na te kijken of je zomaar je contract kunt opzeggen of dat je daarvoor een opzegvergoeding moet betalen. Dat geldt dan ook voor het nieuwe contract dat je wilt gaan afsluiten!

Minder geld betalen voor je energierekening


Wie wil nu niet minder geld betalen voor vaste lasten. Een groot deel van die vaste lasten zijn de energiekosten. Het blijkt, dat mensen die vaker overstappen van energieleverancier, de laagste kosten betalen voor de hun geleverde energie. Op dit moment is het op de energiemarkt erg onrustig en dat zorgt ervoor dat verschillende aanbieders van energie de prijzen dagelijks veranderen. Om toch klanten te winnen zorgen deze leveranciers er voor dat ze tijdens korte periodes ook aanbiedingen doen. Dat betekent ook, dat er de ene dag meer aanbiedingen zijn, dan op een andere. Het is dus verstandig om vaker het aanbod te vergelijken en niet zomaar klakkeloos over te stappen. Als je contract binnenkort verloopt, kun je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen op de energiemarkt via aan Energie Alert. Daarvoor kun je je vrijblijvend inschrijven.

Energie acties


Zoals gezegd kunnen energie leveranciers op dit moment geen aanbiedingen doen van vaste energiecontracten. Toch is het verstandig dat je, als je wilt besparen op vaste lasten zoals energiekosten, de aanbiedingen van energie leveranciers met elkaar vergelijkt. Hiermee kun je zelf het beste bepalen welke leverancier jou het beste contract kan bieden. Vaak hebben energie leveranciers ook energie acties. Daarvoor is het wel nodig om wat vaker op de website te kijken zodat je direct ziet welke leverancier een aanbieding heeft en welke aanbieding voor jou interessant is.

Waarmee moet je rekening houden als je van energieleverancier wilt wisselen


Als je wilt wisselen van energieleverancier kun je het beste eerst energie leveranciers met elkaar vergelijken. Doe dat dan wel bij alle energieleveranciers op dezelfde manier, bijvoorbeeld via de energie vergelijker. Normaal gesproken kun je hier ook de looptijd van het gewenste contract invullen, maar dat is nu, door de energie crisis even niet echt verstandig. Met een nieuw vast contract ben je nu vele malen duurder uit, als het al gaat, dan met een variabel contract. Je kunt het natuurlijk wel altijd proberen te vergelijken. Je kunt ook aangeven of vrij opzegbaar een voorkeur is, net als het tonen van wel of geen duurzame producten. Vul op de site je gegevens in en je krijgt een overzicht te zien van de beste en/of goedkoopste energieleveranciers op jouw postcode. Als je overstapt naar een andere energieleverancier dan zegt jouw nieuwe leverancier, in de meeste gevallen, jouw oude contract op!