Zo goedkoop mogelijk op vakantie: 6 tips

-->

Besparen op je vakantie klinkt niet heel gezellig. Je hebt het hele jaar hard voor je geld gewerkt en wilt tijdens je vakantie liever niet aan geldzaken denken. Maar met onze slimme budgettips heb je én een leuke vakantie én je houdt geld over!

Begin vóór je vakantie met (be)sparen

Het klinkt misschien logisch, maar je kunt beter van te voren al wat geld hebben gespaard dan op je vakantie moeten bezuinigen. Zeker als je nog niet op je vakantiewolk zit, is het makkelijker verstandigere keuzes te maken dan wanneer je op vakantie bent. 

Vroegboekkortingen

Wie vroeg boekt, wordt beloond met vroegboekkortingen. Vliegtuigtickets zijn veel voordeliger dan wanneer je ze last-minute boekt. Veel reisorganisatie hebben in november en december al veel goede deals voor de komende zomervakantie. Het loont dus zeker om al op tijd na te denken over je bestemming. 

Goedkope vakantiebestemmingen

Goedkope vakantiebestemmingen zijn bijvoorbeeld Turkije, Egypte en Bulgarije. Daarbovenop komt dat reisorganisaties voor deze bestemmingen vaak een all-inclusive-pakket aanbieden. Zo hoef je je tijdens je vakantie dus geen zorgen meer te maken over geld, want al je eten en drinken is al betaald. Het enige wat er eventueel nog bij kan komen zijn souvenirs en excursies of andere uitstapjes.

Wil je iets verder weg en bijvoorbeeld gaan backpacken? Thailand en Vietnam zijn relatief goedkope bestemmingen. De vlucht is iets duurder, maar de kosten op je bestemming zijn weer goedkoper. Zeker als je gaat ‘uiteten’ bij streetfoodkraampjes: goedkoop en ook nog eens superlekker. En in plaats van een hotel boek je een goedkoop hostel.

Wisselkoersen

Wist je dat je net voor vertrek ook kunt besparen op een voordelige wisselkoers? Bij de bank of een geldwisselkantoor in eigen land is het vaak voordeliger om geld te wisselen dan op de luchthaven of in het buitenland. 

Goedkope vakanties in eigen land

Geen lange ritten en/of dure vluchten, maar heerlijk genieten van al het moois wat Nederland te bieden heeft. Op Vakantieveilingen, Social Deals en Groupon kun je de leukste vakantiekortingen vinden. Ga je naar een vakantiepark? Neem je eigen boodschappen van thuis mee. Dat is namelijk veel goedkoper dan de buurtsuper op het vakantiepark of de camping. Kook ook eens zelf en was je kleding zelf. 

Gratis excursies en activiteiten

Een excursie is leuker als het (bijna) gratis is. In steeds meer landen kun je tegenwoordig een free tour doen. Dat is een gratis excursie door bijvoorbeeld een stadscentrum, waarbij je gids of chauffeur je meeneemt langs alle hoogtepunten. Na afloop betaal je je gids of chauffeur alleen een fooi, zoveel als je zelf wilt.

En heb je al gedacht aan de volgende gratis activiteiten?

  • Strand
  • Wandelen
  • Fietsen
  • Picknicken
  • Gratis musea