Volg deze tips om te besparen op tv/internet/bellen

-->

Je hebt een provider nodig om televisie te kijken, te internetten of te bellen. Dat is een maandelijkse kostenpost die de mogelijkheid biedt om te besparen. Dat komt omdat er nu eenmaal meerdere providers zijn die elk andere pakketten bieden. De inhoud van de pakketten varieert net als de prijs. Met onderstaande tips weet jij straks zeker dat besparen op de uitgaven voor tv, internet en bellen mogelijk is.

1. Wat heb jij eigenlijk nodig?

Er is een groeiende groep die vooral online naar televisieprogramma’s en Netflix kijkt. Ben jij daar één van of heb je misschien om die reden al helemaal geen tv meer in huis? Dan hoef je geen alles-in-een pakket af te sluiten, want het televisiepakket is dan overbodig. Zo is het ook met de huistelefoon die langzaam aan het uitsterven is. Wil je wel van alle opties gebruikmaken dan is het wel voordeliger om voor een alles-in-een pakket te kiezen.

2. Kies een pakket met televisiezenders dat bij je past

Als je nog veel televisie kijkt, is het handig om te kijken welke televisiezenders je nodig hebt. Er zijn wat dat betreft bij de providers basispakketten beschikbaar. Kijk je echter veel sport en wil je de Nederlandse Eredivisie op de voet volgen? Dan heb je voor de volledige toegang doorgaans een uitgebreider tv-pakket nodig. 

Hoewel er steeds meer providers zijn die de toegang tot bijvoorbeeld Fox Sports in het basispakket hebben opgenomen. Kijk je veel films of series? De providers bieden hiervoor ook extra opties, maar het is ook gewoon mogelijk om een apart abonnement voor Netflix af te sluiten. Of voor Videoland. Dat kost je dan wel wat extra’s. Deel het abonnement anders met huisgenoten om wat voordeliger uit te zijn.

3. Betaal minder voor een lagere internetsnelheid

Een van de opties om te besparen aangaande internet is om de keuze te maken voor een lagere internetsnelheid. De laagste internetsnelheid is gewoon afdoende als je geen spectaculaire dingen doet. Dat is als je doorgaans alleen surft met een enkel apparaat. Ben je iemand die vaak downloadt of streamt op verschillende apparaten? Dan is het wellicht wenselijk om net een voor een hoger aantal Mb/s te kiezen. Ben je vaak online aan het gamen dan wil je natuurlijk een hoge internetsnelheid. Kijk bij de provider maar welke opties er zijn en welk verbruik daaraan gekoppeld is.

4. Maak gebruik van een aanbieding

Heb je de mogelijkheid om over te stappen? Kijk dan naar wat de actuele aanbiedingen zijn. Vooral voor een alles-in-een pakket zijn er bij de providers vrijwel altijd acties beschikbaar. Je betaalt dan bijvoorbeeld gedurende drie of zes maanden een lagere prijs voor het abonnement. Als je dat ieder jaar doet, profiteer je extra. Of neem tegen de overstaptijd contact op met je huidige provider en laat hen weten dat je weg wilt gaan. Misschien krijg je dan een leuk aanbod. 

5. Vergelijk de aanbieders met alles-in-een pakketten

Het is vaak voordeliger om van een alles-in-een pakket gebruik te maken. Daarom is het ook handig om op basis daarvan de aanbieders met elkaar te vergelijken. Er zijn overigens ook pakketten zonder bellen, waarbij je alleen de optie hebt om televisie te kijken en te internetten.

6. Kijk ook of er acties zijn in combinatie met je mobiele abonnement

Er zijn providers die je een extra voordeel bieden in samenwerking met aanbieders van mobiele telefonie. Bijvoorbeeld door je mobiele abonnement bij een bepaalde provider af te sluiten. Dat levert je dan direct een maandelijkse korting op. Dat is natuurlijk extra interessant om niet te veel te hoeven betalen.

7. Let ook nog even op de internetverbinding

Het is voor het internetten ook nog even belangrijk om op het type internetverbinding te letten. Er zijn verschillende soorten verbindingen beschikbaar, zoals glasvezel, VDSL, ADSL en kabel. De prijs, snelheid en beschikbaarheid varieert hierin. ADSL is misschien wel goedkoper, maar niet overal even snel in Nederland. Het is daarom altijd handig om een postcodecheck te doen. Kabel is wat prijziger en glasvezel is weer de snelste verbinding, maar nog niet in Nederland op alle plekken beschikbaar. Doe dus altijd even een postcodecheck bij de providers die je met elkaar vergelijkt.

Tot slot is het aan te raden om naar reviews van andere klanten te kijken. Je wilt wel geld uitsparen, maar natuurlijk ook op een goede service rekenen.