In onzekere tijden juist nu je hypotheek oversluiten?

-->

Is het nu juist hét moment om actie te ondernemen wanneer je eerder besloten hebt het oversluiten van je hypotheek uit te stellen? Wij kunnen ons goed voorstellen dat het JUIST nu prettig voelt om je hypotheek opnieuw voor langere tijd vast te zetten.

Onzekerheid door Corona

In de media wordt terecht veel gecommuniceerd over het coronavirus. De ontwikkelingen coronavirus volgen elkaar heel snel op. De gezondheid hoort nu natuurlijk op nummer 1 te staan, maar ondertussen doet ook iedereen zijn of haar best om andere zaken zoveel mogelijk door te laten gaan.

Dit geldt ook voor hypotheekaanvragen. Nationaal Bespaarcentrum heeft nog geen signalen ontvangen dat de doorlooptijd voor hypotheken oploopt. Banken en hypotheekkantoren werken vooralsnog gewoon door (middels fysiek contact, maar ook online op afstand) en hetzelfde geldt voor notariskantoren en taxateurs.

BEREKEN VRIJBLIJVEND WAT JIJ KUNT BESPAREN

We willen je erop wijzen dat het wellicht slim is om een uitgestelde oversluiting naar voren te halen. Je kiest dan voor zekerheid in onzekere tijden.

Steeds meer onzekerheid

De belangrijkste reden om nu je hypotheek over te sluiten is de toegenomen onzekerheid. Vooral voor werknemers met een flexibel contract en zelfstandigen. Bij een terugval in inkomen is oversluiten straks misschien niet meer mogelijk.

Door de huidige historisch lage hypotheekrente af te sluiten kies je voor zekerheid van een blijvend lage maandlast.

Vanwege de boeterente toch niet doen?

De te betalen boeterente is voor veel Nederlanders de reden dat om het oversluiten van de hypotheek uit te stellen. Waar veel mensen niet aan denken is dat je deze boete ook betaalt wanneer je niets doet. Je betaalt hetzelfde bedrag dan immers de komende jaren zolang je hypohteek nog loopt. Het is echter zo dat je deze boete ook betaalt als je niets doet, maar dan in een hogere hypotheekrente. Er zijn situaties waarbij geen boeterente betaalt hoeft te worden of mogelijkheden om de toekomstige boeterente te verlagen.

Wat is verstandig om te doen?

Nationaal Bespaarcentrum raad je aan in deze onzekere tijden contact te zoeken met een deskundige hypotheekadviseur om geheel vrijblijvend naar je mogelijkheden te kijken. Je gaat pas kosten maken wanneer de hypotheekadviseur je heeft kunnen overtuigen om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het aanpassen van je hypotheek. Tot dat moment kost het je enkel een beetje van je tijd. En die investering is het altijd waard?

CHECK JOUW BESPARINGSMOGELIJKHEDEN