7 apps die jou helpen met geld besparen

-->

Een korte zoektocht in de App Store of Google Play Store levert je al snel vele apps op die jou kunnen helpen geld te besparen. In dit artikel zetten we onze favorieten op een rijtje, zodat je direct aan de slag kunt met het besparen van jouw welverdiende geld.

Omdat je auto niet op water rijdt

Wanneer je geregeld op de weg zit, merk je ongetwijfeld dat tankbeurten zich al snel ophopen tot een flink bedrag. Gelukkig zijn er enkele apps die je alvast op weg helpen enkele euro’s te besparen. Waze is een voorbeeld van zo een applicatie. In de eerste plaats wordt Waze gebruikt als gps. Maar je vindt er ook een lijst met nabijgelegen tankstations. Bezoekers kunnen zelf de prijs invullen, waardoor je meteen weet waar je voordelig je auto bijvult. Petrollo is een app die je brandstofverbruik onder controle houdt door je te vertellen wanneer je het beste in neutraal kunt gaan en het gaspedaal los laat.

Samen tegen voedselverspilling

Too good to go is de app om te besparen op voeding en tegelijkertijd de wegwerpmaatschappij een halt toe te roepen. In de app vind je een overzicht van supermarkten, bakkers, slagers en andere verkopers van voeding. Zij bieden het resterende voedsel van die dag aan tegen een korting van minstens 50 procent. Het voedsel dat ze aanbieden is nog steeds prima in orde, waardoor je vaak een verse maaltijd aan spotprijzen kunt bereiden.

Huren van de buren 

Hoe vaak gebeurt het niet dat je voor een eenmalig klusje niet het geschikte materiaal in huis hebt? Je kunt dit natuurlijk zelf aankopen en vervolgens ver weg op zolder opbergen. Maar je kunt ook even navraag doen bij jou in de buurt. Misschien heeft jouw buurman toevallig liggen wat jij zoekt? Peerby is de ideale app voor het uitlenen van spullen. Je geeft heel eenvoudig aan wat je zoekt en in welke omgeving. Je krijgt meteen een lijstje te zien van mensen uit de buurt die jou graag even uit de nood helpen.

Bonnetjes scannen

Vroeger waren we vaak uren bezig met het verzamelen van kortingsbonnen uit kranten en tijdschriften. Gelukkig maakt het digitale tijdperk dit een stuk eenvoudiger. Scoupy is een app waarmee je meteen toegang krijgt tot tal van digitale kortingsbonnen. Door de code op je gsm te laten scannen aan de kassa, geniet je meteen van een mooie korting op je aankopen.

Korting is kinderspel

Als we de statistieken mogen geloven, besteden we gemiddeld 17 procent van ons inkomen aan een kind. Heb je twee of meerdere kinderen? Dan loopt dit percentage op tot wel 40 procent. Natuurlijk besparen we niet graag wanneer het op onze oogappels aankomt. Maar wat als je tweedehands spullen kunt kopen die er zo goed als nieuw uitzien? Denk hierbij aan kinderwagens, speelgoed en kleding. Reshopper is de app die hier handig gebruik van maakt. Wie heeft er nu geen overaanbod aan kinderspullen. Vaak vind je spullen terug die nooit gebruikt zijn, omdat de kids simpelweg te snel groot werden. Even rondneuzen op deze app loont dus zeker de moeite.

Met een kritische blik

Natuurlijk kun je tal van koopjes en kortingen opsporen, maar in de eerste plaats heb je natuurlijk best een overzicht van je budget. Zo weet je meteen wat je te besteden hebt en waar je mogelijks dient te besparen. Huishoudboekjes-apps vind je eindeloos terug in je App/Play Store. Onze favoriet in dat lijstje is zonder twijfel Spendee. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om samen met je gezinsleden een gezamenlijk budget te beheren.