Gratis de feestdagen door

-->

Gratis de feestdagen door

De feestdagen komen eraan. De dagen worden kouder, korter en sneller donker, maar ook veel duurder! Je wilt graag leuke dingen doen, maar ook cadeaus kopen voor familie en vrienden. Hoe doe je dat met een klein budget en hoe pakken anderen dat aan? Alvast een troost: je bent zeker niet de enige met dit probleem. Met onze leuke tips en ideeën voor gratis producten en dagjes uit kom je al heel ver.

Cadeauruil

Denk eens aan spullen en/of cadeaus die je ooit gekregen hebt, maar nog nooit hebt gebruikt. Geef het een tweede kans door het weg te geven aan iemand die het wel nodig heeft of leuk vindt. Speelgoed is een goed voorbeeld. Ziet het er nog mooi uit, maar is jouw kind er mee uitgespeeld of er te groot voor geworden? Maak het goed schoon, werk het een beetje bij en pak het mooi in. Zo hoef jij geen nieuwe, dure spullen te kopen en maak je anderen blij. Win/win dus! Zorg er wel voor dat de spullen er zo goed als nieuw uitzien (geen versleten spullen of spullen die kapot zijn), want je hoeft er echt niet bij te vertellen dat het tweedehands is. En zorg dat je oude cadeaus die je van de gever hebt gehad, niet terug geeft als cadeau!

Gratis testproducten

Wie goed zoekt op internet, zal het ook vinden. Er worden veel gratis producten aangeboden. Van merkkleding, schoenen tot aan de duurste make-up. De beste aanbieders voor gratis producten zijn: Marktplaats, gratisworld, xgratis en gratisproduct.nl. Op Facebook en Instagram worden je door reclameaanbiedingen ook vaak gratis producten aangeboden. Er zijn zelfs Facebookgroepen waar je lid van kunt worden, waar je gratis met elkaar kunt ruilen of aan de hand van een reactie, het product gratis krijgt. 

Daarnaast kun je je aanmelden voor gratis proefmonsters. Je probeert het proefproduct uit, schrijft er een recensie over, prijst het product zelf aan op je eigen Instagram en het product is voor jou. Met de feestdagen in aantocht worden er veel testers gevraagd, die hun producten willen uitproberen. Hoe positiever de reclame, hoe beter zij verkopen!

Gratis dagje uit

Een dagje uit hoeft niet veel te kosten, zolang je het van te voren goed plant. Bij sommige acties voor treinkaartjes krijg je bijvoorbeeld een gratis koffie of broodje aangeboden. Sommige musea hebben gratis dagen. Check van te voren wanneer die zijn. Of neem je eigen drankjes en eten mee naar de speeltuin, het strand of het bos. Zo kost jouw dagje uit je bijna niets!