Een home-makeover zonder veel geld uit te geven

-->

Het wordt weer eens tijd voor wat verandering in je interieur of misschien ga je wel verhuizen en moet je nieuwe stulpje ingericht worden. Er is alleen een probleem: je hebt niet zoveel budget. In dit artikel geven we je tips & trics (inclusief toffe Instagram-accounts) om je huis toch gezellig te maken, zonder veel geld uit te geven.

Een lowbudget make-over

Make-overs zijn ontzettend leuk, maar kunnen snel ook vrij duur worden. Toch is het fijn om de ruimtes waarin je veel van je tijd doorbrengt, zoals je huiskamer om de tijd een make-over te geven. Je hebt hier eigenlijk helemaal niet veel nieuwe spullen voor nodig. Je komt al een heel eind met je eigen spullen en wat creativiteit. Een held op het gebied van homedecor is de Amerikaanse Drew (Instagram: @lonefoxhome). Op zijn Youtube-kanaal laat hij elke week verschillende ‘DIY projecten en home decor hacks’ zien die zeer budgetvriendelijk zijn. Zo leer je hoe je van een Ikea-kleedje van 12 euro leuke en trendy sierkussens kunt maken die de ruimte meteen een coole vibe geven. Hij neemt vaak designartikelen als voorbeeld en laat je zien hoe je het na kunt maken voor een fractie van de prijs. Ook laat hij zien hoe je uit tijdschriften beeldmateriaal kunt verzamelen dat je aanspreekt en hoe je hier een toffe collage van maakt die je als kunst ingelijst aan de muur kunt hangen.

De creativiteit van de Amerikaanse Annie (Instagram: miss.annie.xo) is ook heel indrukwekkend. Ze tovert oude tafels om in nieuwe hippe en trendy tafels en laat je zien hoe je van een saaie muur een echte eyecatcher kunt maken voor onder de 15 euro. Ze neemt je vaak mee op koopjesjacht en geeft je een blik in de ‘Amerikaanse yardsale scene’. Heel tof om te zien! Ze is altijd vrolijk en legt je altijd stapsgewijs uit hoe je iets het beste kunt repareren of pimpen.

Zelfgemaakte tafeldecoraties 

Met een speciale gelegenheid of feestdagen in aankomst wil je natuurlijk uitpakken. Als je een kerstdiner moet organiseren, komen er ineens meer kosten bij kijken dan alleen voor eten en drinken. Je wilt namelijk ook dat bijvoorbeeld de tafel mooi is gedekt. Je kunt deze kosten beperken door leuke DIY-projecten te organiseren voor de decoratie en aankleding van de ruimte en tafel. Een leuk account om te volgen is het account van Jenni (Instagram: @ispydiy). Jenni laat zien hoe je saaie witte servetten om kunt toveren tot kleurrijke feestelijke servetten en hoe je van een stuk karton toffe minimalistische kerstdecoraties kunt maken.

Reclyclen

Kijk altijd eens rond in je eigen huis en naar de spullen die je allemaal hebt staan. Je kunt van alles wel wat leuks en nieuws maken. Gooi niet direct spullen weg, omdat je ze niet meer leuk of tof in je interieur vindt staan. Probeer na te denken over hoe je ze wel weer leuk kunt maken. Kijk op bovengenoemde accounts, zul je gegarandeerd veel ideeën opdoen. Enkele voorbeelden? Een saaie lamp? Koop een nieuwe lampenkap. Je oude boekenkast? Gooi er een nieuw verfje over. Kleding die je niet meer leuk vind of niet meer past? Gebruik de stof om sierkussens te maken.

Het zijn de kleine dingen waar je niet bij stil staat die je op den duur veel geld kunnen besparen. Dus zoek, repareer en pimp je eigen spullen en je zult een hoop geld besparen!