Hoe je door meer vega(n) te eten geld bespaart

-->

Wist je dat je door anders te eten geld kunt besparen? Wanneer je vegetarisch of veganistisch gaat eten, kies je niet alleen voor een milieuvriendelijke optie, maar ook voor een voordeligere optie qua eten. Je kunt flink wat geld besparen door plantaardig te eten. Hoe je precies geld bespaart met een vega(n) dieet lees je hier.

Vlees is duur

De meest logische reden waardoor je geld bespaart door vega(n) te eten, is doordat je geen geld kwijt bent aan vlees en vleesproducten. Dit zijn namelijk altijd de duurste items op het boodschappenlijstje. Zeker wanneer je iedere vlees eet, kan dit heel wat geld opleveren. Je kunt zo wekelijks een flink bedrag besparen op de kosten voor de boodschappen. 

Voordelig alternatief

Wanneer je vegetarisch of vegan gaat eten, hoef je niet perse vleesvervangers te eten. Je kunt deze voedingsstoffen ook uit natuurlijk producten halen. Maar wil je toch weleens een stukje ‘vlees’. Dan zijn vleesvervangers alsnog een stuk voordeliger dan echt vlees. Wanneer je slechts de helft van jouw vleesinname verandert voor plantaardige vleesvervangers, kun je iedere week geld besparen. Je kiest niet alleen voor een beter alternatief voor het milieu, maar ook voor een beter alternatief voor jouw portemonnee.

Gezonder leven

Over het algemeen leven vegetariĆ«rs en veganisten een stuk gezonder dan vleeseters, natuurlijk uitzonderingen daargelaten. Dit betekent dat wanneer jij overstapt naar een vegetarisch eetpatroon, je waarschijnlijk over het algemeen gezonder gaat leven. Dit kan je heel wat snackmomenten besparen. Dit is niet alleen beter voor je lijf, maar ook voor jouw uitgaven. 

Bonen, bonen en nog eens bonen

Wanneer je vlees laat staan, is het belangrijk dat je voldoende voedingsstoffen uit plantaardige bronnen weet te halen. Wanneer je stopt met vlees eten, zijn bonen een slim alternatief. Deze zitten namelijk bomvol met vitamines, eiwitten, vezels en meer. Het voornaamste is dat bonen zeer goedkoop zijn. Een potje bonen koop je al gauw voor slechts een euro. Dit is een stuk voordeliger dan een duur stukje vlees. 

Minder opties

Voor vegetariĆ«rs, maar zeker voor veganisten, zijn er nu eenmaal minder opties. In veel gevallen zijn er minder opties qua snacks, kant-en-klaar maaltijden of andere snelle snacks. Hier zitten vaak dierlijke vetten, ei of melk in verwerkt. Doordat je minder opties hebt, zul je ook minder gauw in de verleiding zijn om zulke producten aan te schaffen. Het alternatief dat je hebt, is dat je het zelf moet maken. Dit is altijd voordeliger dan kant-en-klaar opties. Hoe vervelend het ook kan zijn dat je minder opties hebt, het kan flink wat geld besparen. Je geeft jouw geld niet uit aan een broodje knakworst, maar kunt fruit als voordelig alternatief kiezen. 

Voordelig uit eten

Er zijn steeds meer restaurants die een brede selectie hebben aan vegetarische en veganistische gerechten. Toch hebben de meeste restaurants over het algemeen gesproken slechts een aantal opties voor veganisten en vegetariĆ«rs. Waarom dit geld kan besparen? De vegetarische gerechten zijn vaak een stuk voordeliger dan de gerechten die vlees bevatten. Je kunt op deze manier altijd voordelig uit eten gaan. Er is altijd wel een salade zonder dierlijke producten en ook nog eens flink voordelig. 

Een vegetarisch of veganistisch dieet is dus niet alleen goed voor het dierenwelzijn, het milieu en jouw gezondheid. Het is ook nog eens ideaal voor jouw portemonnee! Je hoeft niet iedere week het grootste gedeelte van jouw boodschappengeld uit te geven aan vlees en doordat je minder opties hebt, beperk je jezelf de mogelijkheid tot onnodige uitgave. Al ga je slechts gedeeltelijk vega(n) eten, je zult direct zien dat je flink wat geld bespaart.